Top 10 populairste sporten

Sporten is gezond! Het is daarom dus ook niet zo heel gek dat er ontzettend veel verschillende sporten zijn. Waar de meeste jeugd toch vaak kiest voor voetbal, tennis en hockey, zijn er natuurlijk nog tal van andere sporten die enorm populair zijn. Vooral de verschillen tussen de 10 populairste sporten voor mannen en vrouwen is opvallend te noemen. Wat je natuurlijk niet zal verbazen, is dat voetbal bij de mannen ontzettend populair is, terwijl dit bij vrouwen natuurlijk in een veel mindere mate het geval is. Ondanks het feit dat het vrouwenvoetbal flink in opkomst is, zien we toch dat het nog altijd in het niet valt in vergelijking tot de mannen.

Hoe kies je een leuke sport?

De eerste paar jaren van je nog prille leven hoef je er nog niet aan te denken, maar vaak wanneer je voor het eerst naar de basisschool gaat, kom je in aanraking met verschillende sporten. Dit is dan vaak ook het moment dat het experimenteren begint. De meeste jongens gaan dan op voetbal en veel meisjes op ballet. Toch is het ook goed om gewoon eens een aantal verschillende sporten te proberen. Want laten we eerlijk zijn, je weet op de 5e natuurlijk niet direct wat je graag zou willen doen. De voornaamste keuze, die is op basis van wat vriendjes of vriendinnetjes van school gaan doen.

Ook interessant:   Deze vier accessoires kunnen het verschil maken wanneer je altijd thuis sport

De top 10 populairste sporten

Om je een idee te geven welke sporten op dit moment ontzettend populair zijn, hebben we een top 10 populairste sporten voor je gemaakt. Wel met de kanttekening dat er bepaalde sporten zijn die vooral bij de mannen erg populair zijn en bepaalde sporten die bij de vrouwen populair zijn. Wel leuk om te weten, is dat Fitness bij zowel de mannen, als de vrouwen stipt op nummer 1 staat als het gaat om de populairste sport.

  1. Fitness
  2. Voetbal
  3. Zwemmen
  4. Wielrennen
  5. Hardlopen
  6. Dansen
  7. Tennis
  8. Wandelen
  9. Paardensport
  10. Waterpolo

Vooral op jonge leeftijd kan het soms best lastig zijn om een goede keuze te kunnen maken. Het is daarom dus als ouders ook heel verstandig om gewoon eens wat open dagen bij een sportclub te bezoeken met je kind, zodat ze kunnen kijken of ze het leuk vinden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat ze straks een volledige voetbaloutfit hebben en na drie keer getraind te hebben besluiten toch iets anders te willen doen.