Ongelukje in de sportschool? Ga voor een van deze zorgverzekeringen

Of je nu een doorgewinterde sporter bent of net begint, een ongeluk kan iedereen overkomen. Als je valt tijdens het sporten kun je gemakkelijk een arm of been breken, zeker wanneer je een jaartje ouder bent. En nét iets te hard sporten levert voor je het weet een blessure op. Bovenop het feit dat dit heel vervelend is, kunnen de zorgkosten hiervan ook nog eens flink oplopen. Het is dan ook slim om een goede zorgverzekering voor jezelf te regelen. Wij zetten hier de belangrijkste zaken voor je op een rijtje waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering, zodat je altijd zeker bent van de beste zorg.

Kies de juiste de basisverzekering

Wanneer je een ongelukje in de sportschool hebt wil je zo snel mogelijk naar de dokter of naar de fysiotherapeut voor de juiste diagnose en begeleiding. Op die manier kun je zorgen voor een goed herstel. Om de zorgkosten te dekken sluit je een basisverzekering af. Hiermee kun je altijd bij de huisarts en bij het ziekenhuis terecht, bijvoorbeeld wanneer je iets breekt, je enkel verzwikt, of ander letsel oploopt tijdens het sporten.

Behandeling voor blessures voor eigen rekening

De basisverzekering dekt veel medische kosten, maar specifieke zorg zoals fysiotherapie zit hier niet altijd bij inbegrepen. Het wordt vaak alleen vergoed voor jongeren tot 18 jaar, met een maximum van negen behandelingen. Volwassenen betalen zelf de kosten van fysiotherapie, tenzij dit gedekt is met een aanvullende zorgverzekeringen.

Ook interessant:   Thuis sporten met je kat

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij fysiotherapie wel vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

●     Fysiotherapie bij revalidatie na ingrijpende operaties of behandelingen.

●     Fysiotherapie bij urine-incontinentie, met een maximum van negen behandelingen.

●     Fysiotherapie bij chronische aandoeningen.

Kijk naar een aanvullende verzekering

Met een aanvullende zorgverzekering kun je de kosten voor de fysiotherapeut vaak wel dekken. Ook zit hier soms een vergoeding voor alternatieve zorg bij, zoals acupunctuur, wat ook bij kan dragen bij een goed herstel na een blessure. De aanvullende pakketten verschillen per verzekeraar. Vaak krijg je bij een aanvullende verzekering een vast aantal behandeling vergoed. Kom je hier boven, dan betaal je minstens een deel van de extra kosten zelf.

Tip: lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd goed door, zodat je precies weet welke zorgkosten gedekt zijn. Je kunt vaak aan het eind van het jaar een aanvullend pakket afsluiten bij een bestaande zorgverzekering, tussen november en januari. Op die manier weet je zeker dat je altijd de juiste dekking hebt.