Masterclass van Rafaël van der Vaart volgen

Rafael van der Vaart is een voormalig Nederlands voetballer. Hij speelde als middenvelder en werd geboren op 11 februari 1983 in Heemskerk, Nederland. Van der Vaart begon zijn profcarrière bij de jeugdopleiding van Ajax Amsterdam, waar hij in 2000 zijn debuut maakte voor het eerste elftal. Hij speelde voor Ajax tot 2005, waarna hij naar Hamburger SV in Duitsland vertrok. Bij Hamburger SV speelde hij tot 2008, waarna hij naar Real Madrid ging. Na twee seizoenen bij Real Madrid keerde hij terug naar Hamburg. In 2010 keerde Van der Vaart terug naar Nederland, waar hij voor Tottenham Hotspur speelde tot in 2012.

Daarna speelde hij voor verschillende clubs zoals Real Betis, Midtjylland, Espanyol en FC Kopenhagen. Van der Vaart was ook een speler in het Nederlands voetbalelftal, waar hij meer dan 110 caps verzamelde en 25 doelpunten maakte. Hij speelde onder andere in het Europees kampioenschap van 2004 en het WK voetbal van 2010. Na een imposante carrière besloot hij zijn kennis en ervaring te delen in een masterclass. Wil jij weten wat je hier allemaal leert?

Wat is een masterclass?

Voordat we inhoudelijk verder gaan met de masterclass van Rafaël van der Vaart, is het goed eerst even uit te leggen wat een masterclass nu eigenlijk is. Een masterclass is een cursus of training waarbij een expert of professional in een bepaald vakgebied zijn of haar kennis en vaardigheden deelt met de deelnemers. Je kunt je dus wel voorstellen dat Rafaël met zijn kennis en ervaring, een hele hoop over te brengen heeft.

Ook interessant:   Voeding, sporten en calorieën

Wat leer je tijdens de masterclass van Rafaël van der Vaart?

De masterclass van Rafaël bestaat uit maar liefst 20 verschillende afleveringen, die samen goed zijn voor ruim 2,5 uur beeldmateriaal. Tijdens deze masterclass leer je een betere voetballer en dus vooral ook een beter mens te worden. Wat Rafaël vooral benadrukt, is dat het belangrijk is om plezier te houden in wat je doet. Voetbal is een spelletje en zo moet het ook gespeeld worden. Waar veel trainers en coaches vandaag de dag de nadruk leggen op wat je niet kunt, kijkt Rafaël naar de punten die je wel kunt, maar nog niet goed genoeg. Door hieraan te werken, zul je al snel merken dat je met sprongen vooruit gaat. Dus ben jij een echte voetbal liefhebber en wil je tips en tricks krijgen van één van de allergrooste voetballers die Nederland heeft voortgebracht? Dan is deze masterclass van Rafaël van der Vaart absoluut iets voor jou!