Laat je sportshirts bedrukken!

Beoefen jij een teamsport of doen jij en je vrienden regelmatig mee aan een handbal, volleybal of voetbal toernooi? Dan mogen bedrukte shirts natuurlijk absoluut niet ontbreken. Allereerst zorgt dit ervoor dat jullie herkenbaar zijn, maar biedt het je ook de mogelijkheid om een sponsor te vinden die jullie voorziet van een bijdrage in ruil voor het promoten van de naam. Kortom, voldoende reden dus om je sportshirts te laten bedrukken. Maar waar let je nu eigenlijk op tijdens het bedrukken van je sportshirt?

Het type bedrukking

Wanneer je hebt besloten je sportshirts te laten bedrukken, is het belangrijk te weten wat voor soort bedrukking je wilt. Niet alleen het lettertype is van belang, maar ook het formaat, de kleur en of je alleen de voor- of achterkant wilt laten bedrukken. Afhankelijk daarvan kun je uiteindelijk kijken hoe je je shirts laat bedrukken. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks iets laat bedrukken, waar je achteraf misschien spijt van hebt.

Laat eerst een proefdruk maken

Wil je een sport shirt bedrukken met naam, rugnummers en eventueel ook een sponsor? Dan is het verstandig om eerst een proefdruk te laten maken. Helemaal wanneer je meerdere shirts nodig hebt, voor bijvoorbeeld een heel voetbalteam. Wat vooral belangrijk is, is dat je kunt zien hoe de bedrukking wordt en of het formaat goed is. Iets wat vaak op het eerste oog lastig te bepalen is. Gelukkig zijn de meeste gerenommeerde bedrukkers dusdanig ervaren dat ze je prima kunnen helpen bij het kiezen van een uiteindelijk ontwerp.

Ook interessant:   De sportkantine goed beheren met een modern kassasysteem

Ga voor kwaliteit

Vooral bij teamsporten, waarbij de tas met vieze kleding iedere week met een ander meegaat, is het aan te raden om te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit bedrukking. Want ondanks het feit dat je ervanuit gaat dat mensen weten hoe ze kleding moeten wassen, wil je natuurlijk liever niets aan het toeval overlaten. Door te kiezen voor hoogwaardige bedrukking, zul je veel minder snel te maken krijgen met scheurtjes of vale plekken in je bedrukking. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks al na enkele maanden bij bepaalde shirts ziet dat de kwaliteit van de bedrukken achteruit gaat en het eigenlijk alweer tijd is voor wat nieuws.