De combi tussen kracht en cardio voor het beste resultaat

Als je op zoek bent naar een manier om optimaal resultaat te behalen met je workouts, dan is het combineren van kracht- en cardio-oefeningen wellicht de juiste aanpak voor jou. Het uitvoeren van alleen krachttraining of alleen cardio is natuurlijk ook effectief, maar het combineren van deze twee soorten oefeningen kan ervoor zorgen dat je op verschillende vlakken verbeteringen ziet. Zo zorgt cardio voor een verbetering van je conditie, maar ook verbranding van vet en is krachttraining ervoor om sterker te worden, waardoor je door een grotere spiermassa dus ook meer calorieën verbrandt.

Goed voor het hele lichaam

Als je krachttraining en cardio-oefeningen combineert, kan dat veel voordelen hebben voor je gezondheid. Door deze twee soorten oefeningen te combineren, kan je bijvoorbeeld je hart en longen sterker maken en tegelijkertijd spieren opbouwen. Dit heeft als voordeel dat je dus niet alleen je uithoudingsvermogen verbetert, maar ook je kracht. Wel is het belangrijk dit goed op elkaar af te stemmen. Stel dat je voornemens bent een halve marathon te gaan lopen, dan is het wellicht niet handig om een dag van tevoren nog een enorme kracht sessie te doen.

Verhoogde vetverbranding

Een ander voordeel van het combineren van krachttraining en cardio is dat het kan zorgt voor een verhoogde vetverbranding. Door het opbouwen van spieren verhoogt de stofwisseling, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rust. Cardio oefeningen kunnen helpen om de hartslag te verhogen en het lichaam in een staat van vetverbranding te brengen. Door deze twee soorten oefeningen te combineren, kan het lichaam efficiënter vet verbranden en kan het helpen bij het bereiken van een gezond lichaamsgewicht. Wel is het belangrijk dat je tijdens het doen van cardio oefeningen de juiste hartslag houdt. Doe je dit niet, dan kom je niet in de verbrandingszone, maar bouw je conditie op.

Ook interessant:   Thuis sporten, goed voor lichaam en geest

Betere fysieke prestaties

Wat ook een voordeel is, van het combineren van krachttraining en cardio is dat het kan helpen bij het verbeteren van de fysieke prestaties. Krachttraining kan helpen bij het vergroten van de spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren, terwijl cardio oefeningen kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele conditie en het uithoudingsvermogen. Het combineren van deze twee ´oefeningen´ kan leiden tot een algehele verbetering van de fysieke prestaties, zoals het sneller kunnen rennen, het langer kunnen fietsen of het tillen van zwaardere gewichten. Dit kan vooral gunstig zijn voor atleten of mensen die regelmatig fysieke uitdagingen moeten aangaan in hun dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld bouwvakkers. Door de combinatie van kracht en cardio kunnen zullen ze niet alleen meer kracht hebben, maar dus ook een beter uithoudingsvermogen.