Aan welke ongeschreven regels moet je je houden bij een gezondheidsclub?

Het kan erg leuk zijn om naar een gezondheidsclub toe te gaan, je hebt er namelijk een hele hoop faciliteiten op één plek. Op deze manier kun je werken aan je fysieke gezondheid door gebruik te maken van de fitnessapparaten, maar ook aan je mentale gezondheid door lekker te ontspannen in bijvoorbeeld de sauna’s. Maar als je van plan bent om voor de eerste keer naar een gezondheidsclub te gaan, dan zijn er wel een paar ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Hieronder zullen we een paar van deze ongeschreven regels benoemen.

Draag kleding die gepast is

Als je bijvoorbeeld naar de gezondheidsclub David Lloyd Brussel, dan is het wel belangrijk dat je kleding draagt die gepast is. Zo wordt er vanuit gegaan dat je in je sportkleding komt, en niet in je dagelijkse kleding. Bij deze kleding horen ook nog sportschoenen, anders krijg je last van je voeten. 

Houdt voldoende persoonlijke ruimte

Binnen een gezondheidsclub heb je natuurlijk ook nog te maken met andere mensen, want iedereen maakt gebruik van dezelfde club. Op het ene moment zal het drukker zijn als op het andere moment, maar het is ten aller tijden belangrijk dat je voldoende afstand houdt van iedereens persoonlijke ruimte. Ook als een apparaat in gebruik is, is het wel zo netjes om op een afstandje te wachten en niet diegene op te jagen.

Ook interessant:   Kettlebell beginner gewicht

Ga netjes om met de apparatuur

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van apparatuur binnen de gezondheidsclub, dan wordt het zeer op prijs gesteld als de apparatuur ook weer even een beetje schoongemaakt wordt. Ook is het wel zo netjes om alles weer op de plek terug te zetten waar het oorspronkelijk vandaan kwam, denk bijvoorbeeld aan de gewichten

Regels binnen groepslessen

Als je lid bent van een gezondheidsclub, dan zul je ook kunnen meedoen aan groepslessen. Het is hierbij belangrijk dat je op tijd aankomt, het is namelijk niet fijn als je op andere moet staan wachten waardoor de les uitloopt. Ook moet je de instructeur respecteren en anderen niet belachelijk maken ook al lukt het ze niet. Help elkaar wanneer dit kan.

Gebruik van telefoons

Binnen een club wordt het gebruik van telefoons zoveel mogelijk verminderd, je komt daar namelijk om aan je gezondheid te werken en niet om op je telefoon te zitten. Op je telefoon zitten kan namelijk ook thuis.