Suppen: gezond en fit op het water

SUP boarden is een sport waarmee je fysiek fit blijft en je geest ontspant. Terwijl je paddelt geniet je van de rust van het kabbelende water en de natuur om je heen. SUP boarden kan op rivieren en op zeewater, dus er is vast een plek bij jou in de buurt waar je dit kunt doen.

En er zijn verschillende soorten SUP boards waarmee je een aantal sporten kunt uitoefenen. We bespreken de meest gangbare hier, want je kunt meer met een SUP board dan je misschien denkt!

De stad uit en het water op

Wat alle SUP boards gemeen hebben is dat je ermee het water opgaat om je sport uit te oefenen. Of dat nu yoga is, touring of een wedstrijd race, je kunt het dagelijkse leven even helemaal vergeten. Vanaf het water ziet alles er anders uit.

Er worden dus ook verschillende SUP boards verkocht voor verschillende sporten. Als jij een sport uitkiest die jou trekt, gebruik je je SUP board om gezonder en fitter te worden. Kies voor een opblaasbare SUP en deze neem je gemakkelijk mee naar de plek waar je het water op wilt gaan.

Verschillende soorten SUP boards

Als je aan een SUP board denkt, dan heb je waarschijnlijk een touring SUP in gedachten, waar je op staat en je peddelend voortbeweegt. Dit is ook de sport waar het SUP board zijn naam van krijgt, want SUP staat voor Stand Up Paddling.

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan dat. Ga naar SupStart.nl voor hulp bij het kiezen van het beste SUP board voor jouw favoriete sport. Hier bespreken we de verschillende soorten SUP boards die er zijn.

Allround SUP boards

Een allround SUP board is ideaal voor de recreatieve sporter. Je gebruikt ze voor allerlei SUP sporten, zoals yoga, het maken van tochten en suppen op zee. Dit is een slimme keuze als je je SUP board niet voor 1 sport wilt kunnen gebruiken.

Ook interessant:   Populairste sporten van 2023

Touring SUP board

Wil jij graag met je SUP board het water op om lange tochten te maken? Dan is een touring SUP een slimme keuze voor je. Deze heeft een puntige neus, is stabiel en gestroomlijnd. Je gaat snel en moeiteloos door het water. Hij is minder geschikt voor gebruik op zee.

Een yoga, fitness of meditatie SUP board

Je kunt ook mediteren, fitness en yoga doen op het water. Deze SUP boards zijn breder en stabieler, zodat je er niet snel afvalt. Ook liggen ze wat hoger op het water en ze hebben antislip matten voor een goede grip. Vind een mooi plekje, doe je oefeningen en je komt volledig uitgerust weer terug.

Een race SUP board

Ga je meedoen aan SUP board races, dan heb je een extra snelle SUP nodig. Er worden allerlei wedstrijden georganiseerd waarvoor je je kunt inschrijven. Deze borden zijn snel, spits en lichtgewicht. Je schiet ermee het water over.

Andere soorten SUP boards

Dit zijn slechts 4 soorten SUP boards waarmee jij een gezond en sportief leven kunt lijden. Andere opties die je hebt zijn wave SUP boards voor op zee, een multifunctioneel kajak & SUP board, een foil SUP board, SUP boards om mee te vissen en SUP fietsen.

In Nederland hebben we voldoende mooie wateren om je SUP sport op toe te passen. Investeer in een SUP board voor een fit lichaam en een ontspannen geest.