Thuis padel oefenen

Padel, wie kent het niet? Deze afgeleide sport van tennis is de laatste jaren sterk in opkomst en ontzettend populair onder zowel jong als oud. Waar de padelbanen als paddestoelen uit de grond schieten, blijkt dat er nog altijd een tekort is aan banen. Vooral in de grote steden, waar deze sport ook ontzettend populair is, zien we bijvoorbeeld dan Padel Den Haag  bijna maandelijks wel één of meerdere banen opent. Toch blijkt dat veel mensen de techniek nogal lastig vinden en daarom dus veel willen oefenen. Omdat dit niet altijd op de baan kan, zijn er ook een aantal oefeningen waarmee je als beginner thuis aan de slag kunt. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel..

Padel oefeningen voor thuis

Niet iedereen is in de gelegenheid om regelmatig naar een padelbaan toe te gaan. Het is dan dus wel fijn dat je ook thuis een beetje aan je techniek kunt werken. Wanneer je namelijk met je vrienden op de baan staat, wil je wel goed voor de dag komen. Om ervoor te zorgen dat je ook thuis aan de slag kunt, hebben we een aantal praktische oefeningen voor je, waarmee jij je techniek thuis kunt verbeteren.

Ook interessant:   Tips voor rekken en strekken bij warming up

Padel Hit Ups & Stand Ups

Deze oefening is aan te raden om in je tuin uit te voeren. Dit is namelijk handig omdat je wat ruimte nodig hebt om te kunnen bewegen. Wanneer je er toch voor kiest het binnen te doen, dan loop je het risico dat je wat raakt. Bij deze oefening pak je de racket en ook een bal. Je probeert de bal waar mogelijk zo vaak mogelijk hoog te houden, terwijl je tussendoor gaat zitten en weer gaat opstaan. Vind je het in het begin lastig om twee dingen tegelijk te moeten doen, dan kun je natuurlijk ook gewoon eerst beginnen om de bal alleen hoog te houden, zonder dat je gaat zitten.

Gebruik de muur

Tijdens een potje padel op de baan, zijn de wanden je grootste vriend. Zorg er daarom dus ook voor dat je deze op de juiste manier weet te gebruiken. Dit kun je doen door thuis alvast te oefenen, zodat je weet hoe de bal reageert op het moment dat je deze op een bepaalde manier tegen de muur slaat.