Krachttraining oefeningen voor vrouwen

Krachttraining is een effectieve manier om spieren op te bouwen en de algehele gezondheid te verbeteren. Het is echter belangrijk om te weten welke oefeningen het beste zijn voor vrouwen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met enkele van de beste krachttraining oefeningen voor vrouwen:

  • Squats: Squats zijn een geweldige oefening voor het versterken van de benen, de billen en de rug. Ze kunnen worden uitgevoerd met gewichten of zonder gewichten, afhankelijk van het niveau van de sporter.
  • Bankdrukken: Bankdrukken is een effectieve oefening voor het versterken van de borst, de schouders en de triceps. Het kan worden uitgevoerd met dumbbells of een barbell.
  • Deadlifts: Deadlifts zijn een krachtige oefening voor het versterken van de rug, de benen en de core. Ze zijn echter wel zwaar, dus het is belangrijk om te starten met lage gewichten en dit langzaam op te bouwen.
  • Lunges: Lunges zijn een geweldige oefening voor het versterken van de benen en de billen. Ze kunnen worden uitgevoerd met gewichten of zonder gewichten, afhankelijk van het niveau van de sporter.
  • Push-ups: Push-ups zijn een effectieve oefening voor het versterken van de borst, de schouders en de triceps. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus door de handen breder of dichter bij elkaar te plaatsen of door de benen op een bank te plaatsen.
  • Sit-ups: Sit-ups zijn een geweldige oefening voor het versterken van de buikspieren. Ze kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten en kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus door de knieën te buigen of te strekken.
  • Planken: Planken zijn een effectieve oefening voor het versterken van de core en de rug. Ze kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten en kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus door de benen op te tillen of te verplaatsen.


Het is belangrijk om te onthouden dat krachttraining niet alleen gericht is op het versterken van de spieren, maar ook op het verbeteren van de botdichtheid en het verminderen van het risico op osteoporose. Daarom is het aan te raden om regelmatig krachtoefeningen te doen als vrouw. Wil je meer informatie over de voordelen van krachttraining voor vrouwen? Er zijn genoeg filmpjes, instagram berichten en magazines te vinden met informatie en tips.