workshops jongeren

Workshops voor jongeren

Naast sporten is ook onderwijs enorm belangrijk voor jongeren. Gelukkig zitten veel jongeren op teamsporten als voetbal of hockey, of sporten ze individueel in de sportschool, lekker thuis aan het sporten of individuele sporten als hardlopen of tennis. Voor de ontwikkeling van jongeren is onderwijs ook belangrijk, waarbij naast het reguliere onderwijs op de middelbare school het ook altijd goed is om andere workshops op school te doen of buiten de school naar muziekles te gaan, schilderen of andere kleinkunsten. Op school wordt het vak CKV gegeven, Culturele Kunstzinnige Vorming. Daar hoort een CKV pas bij, waarmee jongeren met korting workshops kunnen volgen, musea kunnen bezoeken en theatervoorstellingen bekijken.  We gaan eens kijken naar een aantal interessante buitenschoolse activiteiten voor jongeren.

Musical bezoeken

Een musical bezoeken is een enorme belevenis voor jongeren. Waar opera’s voor de meeste jongeren niet heel aantrekkelijk klinken, zijn musicals een perfecte manier voor jongeren om op een andere manier kennis te maken met muziek, theater en dans. De meeste musicals zijn zeer bij de tijd, waarin bekende liedjes worden verwerkt die ook jongeren zullen herkennen. Zo is een musical voor veel jongeren een leuke kennismaking met kleinkunst.

Ook interessant:   De leukste festival outfits: Ontdek de betoverende Ibiza-stijl

Culturele workshops

Schilderen, tekenen, dance, theater; noem maar op of je kunt er een workshop van volgen. Hoewel kunst en cultuur als termen niet heel aantrekkelijk is voor de meeste jongeren, kijk dan wat dit voor jongeren eigenlijk betekent. Een filmscript schrijven, hiphopdance workshops en of een themaworkshop vloggen klinken echter veel interessanter. Zo kun je jongeren op een leuke en uitdagende manier kennis laten maken met andere culturele activiteiten.

Cabaret bezoeken

Als je in een cabaret zaal kijkt, zie je veelal volwassenen en ouderen zitten. Gelukkig is met de komst van een nieuwe generatie cabaretiers als Arjen Lubach en Peter Pannekoek ook voor jongeren cabaret een stuk interessanter geworden. Bekende namen die jongeren veel op televisie zien en ook cabaretiers waarover gesproken wordt op de schoolpleinen.