kast opruimen

Spullen opbergen: trendy opbergtips

Heb jij veel spulletjes of een kleine woonruimte en weet je niet waar je alles moet laten? Geen paniek, want met onze opbergtips ziet je huis er binnenkort lekker opgeruimd uit. We geven je hieronder de leukste ideeën om je kleding, sportspullen, tijdschriften en allerhande paperassen netjes en stijlvol op te bergen. Door het opruimen creëer je meer orde en rust. Je interieur zal er bovendien mooier uitzien.

Meubels met veel opbergruimte

De eerste tip is om meubels uit te kiezen waar je veel spullen in kwijt kunt. Naast grote kasten met veel legplanken en lades zijn er diverse andere mogelijkheden. Hang bijvoorbeeld een wandrek op voor het opbergen van kookgerei en je favoriete kookboeken in de keuken. Koop een salontafel of bank met laatjes om tijdschriften, notitieblokjes, opladers en schrijfgerei in weg te leggen. Heb je een studeerkamer, een werkkamer of kinderen die naar school gaan? Dan is een bureau met een ladenblok ideaal voor het bewaren van studieboeken en ander lesmateriaal.

Opbergmanden gebruiken

Opbergmanden zijn ook erg handig om spullen in op te bergen. Bij Sweetlivingshop.be zijn diverse trendy modellen verkrijgbaar in allerlei maten, vormen en materialen. Je zult zien dat een opbergmand heel erg decoratief is. Kies een exemplaar uit met een ontwerp voor specifieke items. Zo is een paraplumand erg praktisch voor het stallen van paraplu’s in de hal. Of wat dacht je van een mooie wasmand voor het verzamelen van de vuile was in de badkamer? Opbergmanden zijn verder ook erg fijn om magazines, breiwerk, dekens en speelgoed in te bewaren. Dankzij de manden slingeren je spullen niet meer overal door je huis en weet je alles beter terug te vinden.

Ook interessant:   Afvallen tijdens vakantie

Creatieve oplossingen

Als het om opbergen gaat moet je vaak gewoon creatief met de ruimte omgaan. Denk eens na over inklapbare meubels als je klein behuisd bent. Zo heb je inklapbare tafeltjes en uitschuifbare eettafels waarmee je veel ruimte kunt besparen. Deze oplossingen zijn een uitkomst als je visite krijgt. Je zet dan heel gauw een extra tafeltje neer voor de borrel of schuift simpelweg de tafel uit voor een gezellig diner met je al je vrienden. Heb je een krappe slaapkamer? Gebruik dan verrijdbare lades die je onder het bed kunt schuiven. Is er bij jou in huis juist veel ruimte en heb je veel kleding? Tover die extra kamer dan lekker om tot een heuse inloopkast!

Volgende stappen

Ben je lekker aan het opruimen geweest en zin je op volgende stappen? Wellicht kan je je huis dan opfleuren met nieuwe wanddecoratie. Het ophangen van schilderijen is een eenvoudige manier om je woonkamer, slaapkamer of keuken een frisse look te geven. Een schilderij op plexiglas is momenteel erg hot. Kies bijvoorbeeld voor een opdruk met een kleurige vlinder, een mooie pauw of een sfeervol landschap met bomen. Schilderijen van plexiglas zijn in vele afmetingen en vormen verkrijgbaar. Een voordeel van plexiglas is dat je het eenvoudig en snel schoon maakt. Ook is het materiaal erg licht dus je hangt het schilderij makkelijk op.