Shampoobars voor na het sporten

Heb jij even heerlijk gesport, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je jezelf flink in het zweet hebt gewerkt. Het is dan wel zo fijn dat je je vervolgens even lekker kunt douchen zodat je alle zweet van je af kunt spoelen. Dit doe je uiteraard niet alleen met water, maar ook met zeep. Waar je normale zeep natuurlijk vaak in een plastic fles zit, is dit natuurlijk ontzettend schadelijk voor het milieu. Het is daarom dus ook belangrijk te kijken naar een alternatief en gelukkig is die er! Door te kiezen voor shampoo bars, zijn de plastic shampoo flessen verleden tijd. Wil jij weten hoe ze werken? Lees dan snel verder!

Wat is een shampoobar?

Een shampoobar is als het ware identiek aan de normale shampoo zoals we deze kennen in de vloeibare variant in een fles. De reden waarom deze shampoo vloeibaar is, is omdat het is verdunt met water. Dit zorgt ervoor dat er geen andere mogelijkheid is, dan deze shampoo in een fles te doen. Ontzettend zonde natuurlijk, omdat plastic schadelijk is voor het milieu. Met de komst van de shampoo bar is dit dus verleden tijd. De shampoo bar is namelijk een blok zeep, maar dan in een vaste vorm. Deze shampoo zonder siliconen is daarmee eco-friendly! Dit betekent ook dat je niet te maken hebt met een plastic verpakking, maar een papieren verpakking al meer dan voldoende is. Doordat de shampoobar vrij is van vloeistoffen, is hij ook eenvoudig mee te nemen in je handbagage wanneer je op vakantie gaat.

Hoe wordt de shampoo bar gebruikt?

In principe gebruik je ze op dezelfde manier als dat je normaal gesproken gewend bent om je haren te wassen. Het enige verschil is dat je nu geen vloeistof in je haar doen, maar met een blokje aan de slag gaat. Voordat je kunt beginnen, is het daarom belangrijk om eerst je handen goed nat te maken. Vervolgens doe je de shampoo bar in je handen waardoor het begint te schuimen. Deze schuim doe je vervolgens in je haar en dat was je zoals je ook normaal gesproken altijd hebt gedaan. De shampoo bar heb je in verschillende soorten, dus ook bijvoorbeeld voor vet haar shampoo. Vervolgens spoel je je haren uit en je haren zijn weer helemaal schoon. Wel is het belangrijk dat je je blokje na gebruik op een droge plek bewaard.

Ook interessant:   Veilige seks met een condoom

Klaar met het gebruiken, berg hem dan goed op

Nadat jij je haren heerlijk hebt gewassen en ze na het sporten weer lekker fris zijn, is het zaak dat je ervoor zorgt dat je de shampoo bar even goed laat droger. Het is dus ook niet aan te raden om deze los in de douche te laten liggen, waar hij iedere keer vochtig kan worden. Het beste kun je hem op een uitlekbakje leggen, zodat deze goed kan drogen. Bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte, zoals voor het raam. Zo zorg je er niet alleen voor dat je bar veel langer meegaat, maar houd je hem ook mooi schoon en fris. Wel zo prettig te weten dat je je haren ermee wast. Voor tijdens en na het sporten heb je ook speciale blikjes waarin je de shampoo bar kunt bewaren en meenemen. Ben je eenmaal thuis, dan zouden wij het blikje open wegleggen zodat de shampoo bar goed kan drogen.