RVS sieraden

RVS Sieraden dragen met het sporten zonder dat ze verkleuren

Tijdens het sporten wordt vaak afgeraden om sieraden af te doen in verband met de veiligheid. Bij thuis sporten of in de fitness gym is dit veel minder van toepassing. Je valt in principe niet en je hebt al helemaal geen tegenstanders die aan je ketting kunnen trekken. Toch is voor de meesten van ons het sporten met sieraden toch nog wel eens een vraagstuk, want is al dat zweet van je intensieve workout niet heel slecht voor je sieraden? Doordat zweet veel zout bevat, kan het sieraden inderdaad aantasten.

Door de combinatie van vocht en zout – net als wanneer je in de zee gaat – waar je zweet uit bestaat, kan ervoor zorgen dat er wrijving ontstaat waardoor je sieraden kunnen verkleuren. Of dit nu echt goud is of nep goud, echt zilver of nep zilver; verkleuren tijdens het sporten gebeurd. Een positieve uitzondering hierop zijn RVS sieraden; roestvrijstaal sieraden. Daarom tijd om eens te kijken naar mooie RVS sieraden die je ook tijdens het sporten aan en om kan, zoals oorbellen en kettingen.

Ook interessant:   De leukste festival outfits: Ontdek de betoverende Ibiza-stijl

Oorbellen

Vaak zijn oorbellen van zilver of oorbellen van metaal met nikkel. Soms met een zirkonia steentje erin verwerkt, soms met een echt diamantje. RVS oorbellen kunnen in verschillende kleuren geleverd worden, zowel in goudkleur als in zilverkleur voornamelijk. Doordat deze van roestvrijstaal gemaakt zijn, verkleuren deze niet tijdens het sporten. Een steentje – zowel zirkonia als diamant – zit in de oorbel goed beschermd, dus dat kan mooi combineren met een RVS oorbel.

Kettingen

Een ander veel gedragen sieraad is de ketting. Ook deze zijn vaak van goud of zilver, of nep gemaakt van metaal met nikkel. Gelukkig voor de fanatieke sporters onder ons, zijn er ook prachtige RVS kettingen. Wij vinden zelf een ketting met naam altijd erg mooi. Een ketting met de naam van je partner, geliefde of kindje erin geeft een ketting iets echt persoonlijks. Waar je dit voorheen vooral zag in een ketting met letters, is nu de trend veel meer dat er in een hanger de naam van je geliefde gegraveerd wordt.