amethist

Drie edelstenen die je in de juiste mindset brengen voor je inspanning

Edelstenen en kristallen die je in de juiste mindset kunnen brengen voor een inspanning als thuis sporten. Klinkt dat zweverig voor jou, voor ons is het juist enorm met de voeten in de aarde. Letterlijk. Edelstenen zijn elementen die decennia lang in de aarde hebben gezeten en gevormd zijn tot de edelstenen zoals we ze nu kennen.

Edelstenen kunnen je helpen om de juiste mindset te krijgen voordat je een inspanning gaat doen, bijvoorbeeld voordat je gaat sporten of wanneer je wilt mediteren of studeren. Daarnaast hebben ze in het interieur altijd al een rustgevende uitstraling en zijn het vaak eyecatchers in het interieur.

De Gouden Driehoek zijn drie edelstenen die een gezamenlijke kracht hebben om de juiste mindset te krijgen. We behandelen ze alle 3: Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts.

Amethist

Amethist betekent letterlijk ‘tegen de roes’ en komt uit het Grieks. De amethist is een edelsteen die een dieproze en paarse kleur heeft, waarbij het edelsteen doorzichtig is en hoge mate van glans heeft. De amethist heeft een zuiverende werking, waarbij het helpt om nare gedachten uit je hoofd te krijgen voor de juiste mindset.

Ook interessant:   Maak van je huis weer een thuis

Bergkristal

De bergkristal is een kleurloze kristal en is daarmee vaak doorzichtig. De kristal kan soms erg groot zijn (vergelijkbaar met een voetbal bijvoorbeeld), waardoor het een machtig en imponerend kristal kan zijn. De bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking.

Rozenkwarts

Rozenkwarts heeft vaak een lichtrode/roze kleur maar kan ook heel licht zijn. Het is bij uitstek de verbindende edelsteen in de Gouden Driehoek omdat het staat voor liefde en vaak bij het hart geplaatst wordt om in de juiste mindset te komen.

Andere edelstenen

Naast de bovengenoemde drie edelstenen die je kunnen helpen om de juiste mindset te krijgen, zijn er nog meer edelstenen die jou als sporter kunnen helpen. Hoewel de werking van edelstenen door veel mensen wordt betwist, moet je vooral je eigen gevoel volgen. Of het nou daadwerkelijk van de kristallen komt of dat het jou helpt om de juiste mindset te krijgen door een placebo effect; who cares? Als de edelstenen jou helpen, laat de rest dan maar lekker kletsen.