De 5 duurste voetbalshirts ooit verkocht

De hele wereld (behalve de Verenigde Staten) is gek van voetbal. Het is de meest gespeelde én de meest bekeken sport in de wereld. Voetbalshirts van populaire clubs in de wereld kosten ieder seizoen al snel meer dan 100 euro. Er zijn echter zeldzame shirts die nog véél meer kosten. Dit zijn de 5 duurste voetbalshirts ooit.

5: Boycho Velichkov’s nationale wedstrijdshirt uit 1979

Op nummer 5 vinden we een verrassende naam. De Bulgaar Boycho Velichkov speelde in 1979 een WK-kwalificatiewedstrijd en het shirt wat hij hierin droeg werd verkocht voor net onder de 1400 euro. De wedstrijd tegen Engeland eindigde in een 2-0 nederlaag, toch werd het shirt wat Velichkov droeg veel geld waard. En dit is nog maar het begin, goedkope voetbalshirts komen niet in dit artikel voor.

4: Wedstrijdshirt Oost-Duitsland 1990

In 1990 herenigden Oost- en West-Duitsland en werd Duitsland weer één Duitsland, toch werden er in 1990 nog apart internationale wedstrijden gespeeld. Dit waren er echter niet veel waardoor deze shirts erg zeldzaam zijn. Het shirt wat nog overgebleven was werd verkocht voor net wat meer dan 1400 euro. Het zou zijn gedragen in een wedstrijd tegen Schotland, wat het met 2-0 won.

3: Geoff Hurst’s wedstrijdshirt WK 1966

Laten we een stapje omhoog nemen. Het wedstrijdshirt wat ‘Sir’ Geoff Hurst droeg in de finale van het WK van 1966 is jarenlang het duurste shirt ooit geweest. Hij scoorde in deze finale een hat-trick waardoor Engeland het WK won ten koste van West-Duitsland. Dit was de eerste keer dat Engeland een WK won. Het shirt werd voor zo’n 105 duizend euro verkocht.

Ook interessant:   Maak van je huis weer een thuis

2: Pelé’s wedstrijdshirt WK 1970

Tot aan dit jaar was dit shirt het duurste shirt ooit, het shirt dat Pelé droeg in de finale van het WK van 1970. In 2002 werd het verkocht voor zo’n 180 duizend euro. Er werd verwacht dat het shirt maar 60 duizend op zou brengen, dit werd uiteindelijk dus het driedubbele. In de finale tegen Italië scoorde Pelé en won hij met Brazilië het WK.

1: Maradona’s ‘Hand van God’ wedstrijdshirt

Recent is het record van Pelé’s shirt verpletterd door dit shirt van Diego Maradona. Het shirt werd verkocht voor maar liefst 8.160.488 euro. Maradona droeg het shirt in de legendarische wedstrijd tegen Engeland in de kwartfinale van het WK van 1986. Hij maakte een hands goal in deze wedstrijd, welke Argentinië de zege opleverde. Hij zei er achteraf over dat hij met ‘de hand van God’ had gescoord. De koper van dit shirt is onbekend gebleven, dus mocht je droom zijn om dit voetbaltenue te kopen zul je goed moeten zoeken.