natuurlijke shampoo

Natuurlijke shampoo

De beste shampoo die op basis van natuurlijke grondstoffen wordt gemaakt is natuurlijke shampoo. Wat velen niet weten is dat in normale shampoo uit de drogisterij of supermarkt vol zit met hele rare ingrediënten. In sommige shampoos zit bijvoorbeeld ruwe olie, precies dezelfde olie die ook gebruikt wordt voor het maken van benzine en diesel. Zo zitten er veel producten in normale shampoo die niet goed zijn voor het milieu en niet bijdragen aan een betere wereld. Natuurlijke shampoo is gericht op consumenten die dit belangrijk vinden; duurzaamheid.

Soorten natuurlijke shampoo

Het mooie aan natuurlijke shampoo is dat er een enorm aanbod is. Gelukkig zien we ook steeds vaker dat natuurlijke shampoo ook gemaakt wordt op een duurzame en verantwoorde manier, waarbij ook de verpakking biologisch afbreekbaar is. Natuurlijke shampoo kan je ook helpen in je levensoverwegingen doordat er bijvoorbeeld ook vegan shampoo is doordat deze dierproefvrij gemaakt worden. Ook is er glutenvrije shampoo op de markt beschikbaar.

Het belangrijkste kenmerk van een natuurlijke shampoo is dat er bewuste keuzes gemaakt worden die bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit betekent dat er alleen maar organische ingrediënten in de shampoo zitten, zoals kokos of rozemarijn. Doordat er pure ingrediënten gebruikt worden is dit veel beter voor het milieu en kan het enorm helpen bij lastig haar of een gevoelige huid.

Ook interessant:   Op deze manier beweeg je nog meer op een dag

Biologische shampoo

In veel natuurwinkels, zowel in het centrum van de stad als online, is er gelukkig al veel aanbod van natuurlijke shampoos. Hierbij zijn praktisch alle shampoos biologisch gemaakt. Je kunt natuurlijk prima een natuurlijke shampoo kopen op basis van kokos, maar je wilt ook zeker zijn dat de kokos die hiervoor gebruikt wordt op een biologische manier geteeld worden. Daarbij moeten mens en natuur op een duurzame manier gebruikt worden, zodat je pure ingrediënten gebruikt die op een eerlijke manier gemaakt zijn. Hierdoor is natuurlijke en biologische shampoo vaak wel iets duurder, maar weet je ook dat de hele keten een eerlijke beloning heeft gekregen en de natuur niet overbelast wordt.