Gezonde smoothies zelf thuis maken

Een lekkere groene smoothie tijdens de lunch of als ontbijt is natuurlijk niet alleen super lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Deze smoothies zorgen er namelijk voor dat je je energieniveau een flinke boost geeft en dragen bij aan het verliezen van gewicht. Om ervoor te zorgen dat je eenvoudig en snel zelf ook een heerlijke gezonde smoothie kunt maken, hebben we een aantal handige tips voor je.

Waarom kiezen voor een groene smoothie?

Wil je een gezonde smoothie, dan is het aan te raden om te kiezen voor een groene variant. Niet alleen zien deze smoothies er een stuk gezonder uit, maar zijn ze dit ook daadwerkelijk. Ondanks het feit dat veel mensen het idee hebben dat deze smoothies niet zo lekker zijn, is dus absoluut niet het geval. Ook een groene smoothie kan namelijk zoet worden gemaakt! Het enige wat de groene kleur ons vertelt, is dat er rauw groenten aan zijn toegevoegd en laat dit nu juist zijn waarom ze zo gezond zijn.

Waarom kiezen voor rauwe groenten?

Belangrijk om te weten, is dat er bij het verhitten van de groente belangrijke enzymen en vitamines verloren gaan. Gekookte, gebakken en gestoomde groenten bevatten over het algemeen minder vezels en vitamine C. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een bleekselderij smoothie maken, behoud je voor de volle 100 procent alle vitamines en mineralen en hoef je dus niet bang te zijn dat er iets verloren gaat. Wist je namelijk dat er geen enkele groente of fruitsoort is, die gekookt gezonder is dan rauw? Het is daarom dus ook niet voor niets dat het aan te raden is om met rauwe groenten te werken.

Ook interessant:   Voedingscentrum: de schijf van 5

De voordelen van een gezonde smoothie

Het grootste voordeel van een gezonde smoothie, is dat je er gewicht door verliest. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het aantal calorieën in een smoothie met groente een stuk lager is, dan wanneer je twee boterhammen met pindakaas eet. Toch neemt dat niet weg dat het minder vult. Een gezonde groene smoothie bevat namelijk ontzettend veel vezels, die je een vol gevoel geven. Daarbij komt ook dat je je direct een stuk fitter voelt, naarmate je regelmatig een gezonde groene smoothie neemt iedere dag.