Thuis sporten op de roeitrainer: 5 redenen om nu te beginnen

Een roeitrainer is een uitstekend apparaat om thuis te gebruiken. Ze zijn vaak klein in te klappen, niet te duur en gemakkelijk in gebruik. Daarbij train je er je spieren én conditie mee, wat jouw gezondheid alleen maar ten goede komt.

Denk jij eraan om een roeitrainer te kopen? Misschien twijfel je nog tussen dit apparaat en een andere. Wij geven je hier 5 goede redenen om in een roeitrainer voor thuis te investeren.

1. Iedereen kan roeien

Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, de roeitrainer is geschikt voor elk niveau. Hoe langer je traint, hoe beter je wordt en daar kan je de roeitrainer op instellen. Hij is geschikt voor man en vrouw, jong en oud en het gebruik is simpel.

2. Roeitrainers zijn er voor allerlei doelstellingen

Met een roeitrainer train je voor verschillende doelstellingen. Je kunt hem gebruiken om gespierder te worden, om gewicht te verliezen, om conditie op te bouwen of om je voor te bereiden op een zwem- of hardloopwedstrijd.

3. Het traint je hele lichaam

Sporten op een roeitrainer betekent een workout voor je hele lichaam. Dat maakt ze anders dan, bijvoorbeeld, een fiets of een hardloopband. Je traint je armen, schouders, buikspieren en beenspieren. Er is maar 10% van je spieren die niet met een roeitrainer worden versterkt.

Met sterke spieren verbetert je houding, wordt je skelet sterker en wordt chronische gewrichtspijn minder.

4. Minimale belasting van de gewrichten

Als je op een roeitrainer sport, dan neem je een zittende houding aan. De bewegingen zijn vloeiend en je komt nooit hard neer. Daarbij train je zonder gewichten. Hierdoor worden je gewrichten veel minder belast. Als je hardloopt vangen je knieën bij elke stap een schok op, maar bij de roeitrainer is dat niet het geval.

Ook interessant:   Fysiotherapie uitgelegd: wat doet de fysiotherapeut?

Roeitrainers zijn daardoor ideaal voor mensen die last hebben van enkels, heupen of knieën. De kans dat je daar blessures oploopt is ook kleiner.

5. Je verbrandt veel calorieën

Door regelmatig even op de roeitrainer te stappen, verbrand je veel calorieën. Hierdoor word je slanker en gaat je basaal metabolisme omhoog. Je basaal metabolisme is het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft terwijl je uitrust.

Je wordt slanker, je spieren worden sterker en beter gevormd en je conditie gaat omhoog. Dit zijn 3 elementen die bijzonder belangrijk zijn voor een gezond en mooi lichaam.

Roeitrainers hoeven niet duur te zijn

Het is dus wel duidelijk dat een roeitrainer een ideale toevoeging is voor iedereen die fitter en gezonder wil worden. En dat doe je zonder dat je je woning moet verlaten. Er zijn roeitrainers voor iedereen, en in elke prijsklasse.

Ga naar AltijdSporten.nl voor meer inspiratie en hulp bij het aanschaffen van de beste roeitrainer voor jou. Zet hem achter de kast of onder je bed als je hem niet gebruikt. Het is een veelzijdig en veilig fitness apparaat voor thuis, dat je vast vaak voor de dag haalt.