Dit zijn de beste keepershandschoenen

Keepershandschoenen zijn speciaal ontworpen handschoenen voor keepers. Deze handschoenen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals leer of synthetisch materiaal, en zijn ontworpen om grip en bescherming te bieden tijdens het vangen en vasthouden van de bal. Keepershandschoenen hebben vaak een speciaal gepolsterde palm om schokken op te vangen en bescherming te bieden tegen stoten en slagen. Sommige handschoenen hebben ook verstelbare sluitingen of speciale banden om de handschoenen op hun plaats te houden tijdens het dragen. Maar wat zijn nu de beste keepershandschoenen?

Stanno handschoenen

Wil je zeker weten dat er geen bal meer door je handen glipt als keeper? dan zijn Stanno keepershandschoenen een absolute must have om te dragen. Het voordeel van deze handschoenen, is dat ze er in verschillende soorten en maten zijn. Dus zowel voor een wat kleiner budget, als voor de mensen met wat meer te besteden hebben, zijn er geschikte modellen. Naast de goede grip die deze handschoenen hebben, hebben ze ook verschillende varianten met ‘fingersafe’. Dit zijn een soort speciale latjes, die achter de vingers zijn gemaakt, zodat je vingers niet naar achter kunnen klappen wanneer je een bal uit de kruising tikt met je vingers. Naast Stanno zijn ook elite keepershandschoenen goed gewaardeerd en het overwegen waard.

Ook interessant:   Tips voor het kiezen van de beste sportschoenen voor zware training

Waar let je op bij het aanschaffen?

Keepershandschoenen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Het kan daarom best lastig zijn om een geschikt paar te vinden. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de grip van de handschoen. Een goede keepershandschoen heeft namelijk vanuit zichzelf een goede grip. Daarnaast is ook de pasvorm van belang. De handschoen moet als het ware voelen als een soort van tweede huid. Door één te zijn met de handschoen, zal je een stuk gemakkelijker de ballen uit het doel weten te houden. Zit je handschoen te los, dan bestaat de kans dat je minder grip hebt.

Ga naar een fysieke winkel

Ga je voor het eerst een paar keepershandschoenen halen? Dan is het advies om naar een sportzaak te gaan. Zo kun je direct even voelen hoe het voelt en kun je ook gebruik maken van de kennis en expertise van de winkelmedewerkers. Uiteraard kun je er ook voor kiezen ze online te bestellen, alleen heb je dan niet de mogelijkheid om ze eerst even te passen.