5x activiteiten om je mentale gezondheid te verbeteren

Het wordt kouder, sneller donker en we gaan minder vaak de deur uit. Juist in deze tijd van het jaar is het belangrijk om leuke activiteiten te ondernemen die je tegelijkertijd ook gelukkiger maken. Dat heeft een positief effect op je mentale gezondheid. Hieronder zetten we vijf leuke activiteiten voor je op een rij waardoor je meer oxytocine aanmaakt, wat ook wel bekend staat als het gelukshormoon.

Harige huisgenoten

Een dikke knuffel van je hond of een goed gesprek met je kat lijkt soms onbelangrijk. Echter, is dit een activiteit waardoor ons brein meer oxytocine aanmaakt. Een positieve interactie met je huisdier heeft op dagelijkse basis een fantastische invloed op het geluk dat je ervaart. Heb je één of meerdere huisdieren? Wees hier dan bewust van en geef je harige vriend(jes) nog een extra knuffel of aai wanneer je hier tijd voor hebt.

Goed gesprek

Regelmatig met een vriend, partner, familielid of collega praten zorgt er ook voor dat er meer oxytocine wordt aangemaakt. Zorg er daarom voor dat je af en toe afspreekt met een vriendin of gezellig met je zus belt. Let er wel op dat je het over leuke, positieve onderwerpen hebt. Wanneer je roddelt of klaagt, ben je gefixeerd op negativiteit, dit zal je niet positief beïnvloeden.

Hoogtepunt

Waar een orgasme allemaal wel niet goed voor is! Wanneer je een hoogtepunt bereikt, of dit nu samen is of juist alleen, maken je hersenen het oxytocine hormoon aan. Hierdoor voel je je dus gelukkiger. Samen kun je ontdekken hoe jullie op de juiste manier een hoogtepunt bereiken. Het merendeel van de vrouwen komt bijvoorbeeld niet zover door alleen penetratie. Een toevoeging in bed, zoals bijvoorbeeld de Satisfyer Pro 2, kan daarom erg behulpzaam zijn, ook bij solo gebruik.

Ook interessant:   Gezond eten tips

Lachen

Humor is een medicijn dat velen noemen en daar is ook niets aan gelogen. Goed lachen verhoogt de oxytocine die je aanmaakt, je wordt er dan ook echt gelukkiger van. Ga daarom voor jezelf op zoek naar activiteiten die je echt aan het lachen maken. Een humoristische film kijken, een grappig boek lezen, een wedstrijdje moppentappen met je partner en een comedyclub bezoeken zijn allemaal mogelijkheden die je kunt overwegen.

Luisteren

Welk lied maakt je gelijk blijer wanneer je het hoort? Maak een afspeellijst met liedjes die je een positief gevoel geven. Door naar deze lijst te luisteren en je te focussen op de positiviteit van de liedjes, word je zelf gelukkiger. Daarnaast is het belangrijk dat je ook aardig en positief bent voor jezelf. Je cellen luisteren namelijk naar je mindset. Wanneer je lief bent voor jezelf en positief met situaties omgaat, zal je lichaam hierin meegaan.

Met deze activiteiten kun je een positieve invloed op je leven uitoefenen. Herhaling zorgt natuurlijk voor een blijvend effect, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd maakt voor dit soort activiteiten.