Review: Ergonomische bureaustoel Zedar B600

Welkom bij deze blog over de Zedar B600 ergonomische bureaustoel! In deze blog ga ik het hebben over het belang van een ergonomische bureaustoel, en specifiek de Zedar B600. We weten allemaal hoe belangrijk het is om comfortabel te zitten tijdens lange werkdagen achter de computer. Het hebben van een goede bureaustoel kan een wereld van verschil maken, niet alleen voor onze productiviteit, maar ook voor onze gezondheid en welzijn.

Direct de Zedar B600 Ergonomische bureaustoel bestellen? Bekijk de andere reviews & beste prijs op Bol.com!

Zelf heb ik ervaren hoe een slechte bureaustoel zoals die van Ikea kan leiden tot rugklachten en ongemak tijdens het werken. Gelukkig heb ik de Zedar B600 ontdekt, een bureaustoel die speciaal is ontworpen met ergonomie in gedachten. Ik zal in deze blog de unieke eigenschappen en voordelen van deze bureaustoel bespreken, en ik zal enkele foto’s delen die mijn persoonlijke ervaringen met de Zedar B600 illustreren tijdens het in elkaar zetten en uiteraard het eindresultaat.

De huidige Ikea bureaustoel is de Ikea Renberget. Ten tijde van de eerste lockdown direct aangeschaft, maar eigenlijk na 1 dag al een kussentje bij de rugleuning moeten toevoegen. Inmiddels drie jaar verder en nog steeds zit ik iedere dag te draaien en keren voor een fijne zithouding. Tijd dus voor een nieuwe bureaustoel.

De Zedar B600 unboxing

De bureaustoel komt in een stevige doos en wordt vriendelijk bezorgd door de PostNL bezorger. De doos is opvallend compact voor een bureaustoel, dat betekent dat de binnenkant slim gevuld is. Na het bestellen van de bureaustoel via Bol.com was de bureaustoel de volgende dag al binnen, zodat ik direct de bureaustoel in elkaar kon gaan zetten.

In elkaar zetten van de bureaustoel

Het in elkaar zetten van de Zedar B600 bureaustoel is gelukkig een eenvoudig proces. Bij de aankoop van de stoel wordt deze geleverd in een doos met alle benodigde onderdelen en een duidelijke handleiding. Je hebt slechts een handvol schroeven en enkele andere bevestigingsmaterialen nodig om de stoel volledig in elkaar te zetten. De handleiding die wordt meegeleverd, bevat stapsgewijze instructies met duidelijke omschrijvingen om je te begeleiden tijdens het montageproces. Dit maakt het zelfs voor mensen zonder ervaring met het monteren van meubels een haalbare taak.

Het feit dat je slechts een handvol schroeven nodig hebt, maakt de montage nog eenvoudiger en minder tijdrovend. Extra handig is dat de Zedar B600 geleverd wordt met een extra schroef per onderdeel, zo heb je altijd voldoende en hoef je minder bang te zijn wat te doen als je een schroefje kwijt raakt.

Dat is handig! Handschoentjes in de doos zodat je deze tijdens het in elkaar zetten kunt aandoen. Zeker bij het in elkaar zetten van de cilinder – die ervoor zorgt dat de bureaustoel van Zedar omhoog en omlaag – kan geen overbodige luxe. Dit is gevuld met hydrauliek, waardoor het altijd een beetje vettig voelt.

De functies van de ergonomische bureastoel

Letterlijk binnen 10 minuten zat de stoel in elkaar en kon ik deze direct gaan gebruiken bij mijn werkplek. Erg prettig dat de stoel van een mesh stof is gemaakt, waardoor deze goed kan ademenen en je het niet bloedheet krijgt wanneer je op de stoel zit.

De stoel zit goed stevig en de wieltjes draaien goed – en ook na een aantal weken zonder bijgeluiden! Ook vind ik de uitstraling van de bureaustoel erg mooi. De stoel is best compact en door het design past deze goed in mijn kantoor.

PS: let niet op de rommel op en rondom mijn bureau

Laten we kijken naar een aantal functies die de ergonomische bureaustoel van Zedar heeft.

  • De armsteunen zijn in hoogte verstelbaar
  • De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar
  • De stoel is in hoogte verstelbaar door de hendel aan de zijkant omlaag te duwen. Met je gewicht kun je vervolgens de hoogte van de stoel instellen.
  • De rugsteun kun je makkelijk aandraaien voor meer of minder steun, zodat je dit precies kunt afstellen op jouw persoonlijke wensen.
  • De stoel kan kantelen. Door de draaiknop aan de onderkant kun je de weestand instellen. Ook kun je met de hendel aan de zijkant het kantelen vergrendelen.

Bestel de Zedar B600 ergonomische bureaustoel nu bij Bol.com voor slechts €179.95!

Eindelijk van mijn rugklachten af!

Na een aantal weken intensief gebruik van de Zedar ergonomische bureaustoel kan ik met volle overtuiging zeggen dat deze stoel werkelijk geweldig is. De ergonomische functies en het comfort dat deze stoel biedt, hebben onze verwachtingen overtroffen. Ook is de verstelbaarheid van de Zedar echt een pluspunt. Met de verschillende instelmogelijkheden, zoals de hoogte, rugleuning, armleuningen en hoofdsteun, kon ik de stoel perfect afstellen op mijn eigen wensen. Dit zorgde voor een ergonomisch verantwoorde zithouding en minimaliseerde de belasting op onze rug, nek en schouders.

Het zitcomfort van de Zedar B600 is ook opmerkelijk. De stoel is voorzien van een zachte en ondersteunende zitting, waardoor we urenlang achter elkaar comfortabel konden werken zonder last te krijgen van vermoeidheid of pijnlijke drukpunten. Daarnaast is het esthetische aspect van de Zedar B600 ook niet te verwaarlozen. Het strakke en moderne ontwerp van de stoel past goed bij mijn kantoor/thuiswerkruimte. De stoel voegt een vleugje stijl toe aan de omgeving, wat altijd mooi meegenomen is.