circus

Activiteiten voor kinderen

We willen onze kinderen graag actief hebben. Van sporten tot andere (culturele) activiteiten, de ontwikkeling van onze kinderen is op meer vlakken dan alleen wat ze op school geleerd krijgen. Sommige scholen bieden extra activiteiten voor school die naast de normale lesstof wordt aangeboden. Denk aan speciale workshops waarbij kinderen kennis maken met muziek, dans, acteren en andere activiteiten.

Op de meeste basisscholen wordt gelukkig veel aandacht gegeven aan bewegen. Bij thuissportschool.nl zien we dan ook graag dat ouders naast het bewegingsonderwijs van de basisschool nadenken over een (team)sport erbij. Lekker met klasgenoten voetballen, met papa en/of mama hardlopen of een andere sportactiviteit waarbij ze lichamelijke opvoeding krijgen. Daarnaast vinden we ook andere activiteiten belangrijk, we zetten daarom een aantal tips onder elkaar.

Schoolmusical

Gelukkig heeft bijna iedere basisschool een groep 8 musical. Hierbij kunnen alle kinderen uit de klas kennis maken met dans, acteren, zingen en theater. Er zijn ook buitenschoolse activiteiten die ook voor kinderen van de basisschool andere dingen aanbieden als schilderen of tekenen bijvoorbeeld.

Ook interessant:   Veilige seks met een condoom

Circus

Helaas hebben de afgelopen jaren veel circussen het financieel moeilijk gehad, waardoor er steeds minder circusshows zijn die door het hele land trekken. Dit terwijl het circus altijd voor een grote glimlach op het gezicht van een kind zorgt. Denk alleen maar aan de CliniClowns, waarbij clowns langsgaan bij zieke kinderen in het ziekenhuis om ze op te vrolijken. Circus op school geven in de vorm van een workshop of extra activiteit is dan ook een erg goede activiteit voor kinderen.

Museum

Waar veel musea het plakkaat hebben van stoffig en ouderwets, is dat tegenwoordig echt niet meer overal het geval. Veel musea hebben speciale programma’s voor kinderen, zodat ook de kinderen op vroege leeftijd al kennis kunnen maken met kunst en cultuur in een musea.