Waarom kiezen voor een personal trainer?

De populariteit van het kiezen voor een personal trainer neemt steeds verder toe. Waar dit tot enkele jaren geleden enkel en alleen was weggelegd voor de wat rijkere mensen, zien we dat er vandaag de dag ook tal van ‘normale’ mensen kiezen voor het trainen onder begeleiding. De reden waarom is natuurlijk logisch. Vooral in de huidige tijd, waarin we steeds drukker zijn en gezonde voeding en voldoende beweging aan de orde van de dag zijn, is het prettig iemand te hebben die je hierbij kan helpen. Een personal trainer is zo’n persoon. Toch zijn er daarnaast nog  tal van andere redenen te bedenken waarom een personal trainer een aanrader is.

Plan op maat

Kies je voor personal training Haarlem, dan wordt er een schema gemaakt die volledig is afgestemd op je persoonlijke situatie en ook doelen. Dit heeft als voordeel dat je een stuk doelgerichter kunt trainen en letterlijk alleen hetgeen hoeft uit te voeren wat er van je gevraagd wordt. Van het uitvoeren tot oefeningen tot het samenstellen van een voedingsschema, je personal trainer doet het allemaal voor je. Zo heb je zelf nergens geen omkijken meer na en hoef jij je alleen te focussen op het correct uitvoeren van de oefeningen en het juist bereiden van de maaltijden.

Ook interessant:   Het belang van doorbloeding voor de spieren van een sporter

Optimaal resultaat

Wanneer je net begint met sporten, dan kan het soms even zoeken zijn naar de juiste oefeningen. De techniek van bepaalde oefeningen zijn dusdanig complex dat het je meerdere weken kan kosten voordat je daadwerkelijk onder de knie hebt. Je kunt je dus wel voorstellen hoe enorm voordeel je hebt op het moment dat je alle oefeningen direct vanaf het begin goed uitvoert. Mede dit zorgt ervoor dat het aan te raden is om een personal trainer in arm te nemen, die je helpt je doelen te bereiken.

Je gaat tot de grens

De kans dat je zelf een stuk voorzichtiger bent, dan wanneer je met een personal trainer traint, die is vrij groot. Omdat je samen met je personal trainen veel sneller tot het welbekende ‘gaatje’ gaat, is de kans op snellere en ook betere resultaten groter. Ook zorgt het opzoeken van je grens ervoor dat je mentale weerbaarheid versterkt. Kortom, genoeg reden om ervoor te gaan dus!