fit na bevalling

Thuis sporten na zwangerschap

Je bent een aantal weken geleden bevallen maar hebt nog steeds het idee dat je naar het lichaam van een kogelstoter kijkt? No worries, praktisch iedere mama baalt van haar lichaam na de zwangerschap. Natuurlijk, je bent trots op je lichaam omdat jij de baby negen maanden lang in je buik hebt gehad en op de wereld hebt gebracht, maar je wilt natuurlijk snel weer je originele lichaam terug. Had je die chocolaatjes in je zwangerschap niet moeten laten staan? Nee natuurlijk niet! Tijdens je zwangerschap had je daar behoefte aan, voel je dus nooit schuldig over het aangekomen gewicht. Nogmaals, kijk wat je lichaam heeft moeten doen om een baby te wereld te brengen; logisch dat je lichaam daar niet na 6 weken al volledig van hersteld is.

Fit worden

Toch snappen we je behoefte, fit worden na de bevalling willen we allemaal, dus gaan we eens kijken welke oefeningen en tips we je mee kunnen geven. Het belangrijkste is om ten alle tijden het advies van je verloskundige, kraamzorg en arts op te volgen. Heb je bijvoorbeeld een keizersnede gehad, dan mag je de eerste 6 weken absoluut niet sporten. Ga je dit toch doen, dan is de kans op schade op de lange termijn erg groot. Incontinentie, gewrichtspijn; noem maar op. Nogmaals, we snappen je wens om weer back in shape te komen. In dit geval is haastige spoed écht zelden goed.

Ook interessant:   Review - Luchtreiniger van Zedar L600 Luchtreiniger

Eerste oefeningen

Heel simpel, maar je eerste oefeningen kunnen het beste bestaan uit huishoudelijke taken. Ga weer eens de was doen, probeer het stofzuigen eens, lap de ramen of ga je kast eens opruimen. Begin hierbij met 1 oefening en bouw dit om de paar de dagen uit, afhankelijk van hoe je lichaam reageert op de oefeningen. Begin ook met wandelen, eerst wellicht zonder babywagen en daarna steeds langere stukken met babywagen; zo bouw je op een leuke manier je conditie weer op.

Volgende stappen

Als de eerste oefeningen je goed afgaan, kun je gaan kijken naar echte thuis sport oefeningen. Hierbij is het vooral belangrijk om niet dezelfde intensiviteit en gewichten te gebruiken als voor je zwangerschap, maar echt weer te beginnen met kleinere sets en minder intensief. Zo kan je lichaam het beste weer wennen aan de inspanning en verminder je het risico op langdurige nadelige effecten.

 Misschien oefeningen, tips, adviezen oid met daarin een link naar  over “fit worden na de bevalling”. De witte ruis website is ook erg relevant voor deze website denk ik maar dan ga ik nog even nadenken over een goede invalshoek 😊