5 voordelen van thuis sporten vs. sporten in de gym

Denk jij eraan om meer te gaan sporten, maar trekt de sportschool je niet zo? Dan is thuis sporten de perfecte oplossing voor jou. Thuis sporten wordt steeds populairder omdat we steeds meer behoefte hebben aan flexibiliteit en gemak. In dit blog, ‘5 voordelen van thuis sporten vs. sporten in de gym’, geven we je vijf overtuigende voordelen om thuis te sporten in plaats van in de sportschool.

Ben jij klaar om je fitheid naar het volgende niveau te tillen? Lees dan snel verder!

Voordeel #1: je hoeft niet naar de gym te reizen

Een van de meest voorkomende redenen om níet te gaan sporten, is de reis naar de sportschool toe. Door weer en wind fietsen terwijl je al moegestreden bent door je intensieve baan is inderdaad ook niet motiverend! Thuis sporten is dan ideaal. Deze sportschool in Groningen begrijpt dat, en helpt je zelfs met een trainingsschema voor thuis! Voor extra ondersteuning en de uitvoering van de oefeningen mag je daarnaast ook langskomen in de sportschool wanneer dat jou wél uitkomt.

Voordeel #2: je betaalt geen abonnementskosten

Wist je dat een gemiddelde Nederlander zo’n vijftien abonnementen heeft? Tel de kosten van die abonnementen bij elkaar op en je komt op een flink bedrag per maand uit! Een sportschoolabonnement hóeft daar niet één van te zijn, wanneer je thuis traint. Met het geld wat je bespaart kun je bijvoorbeeld materialen kopen om thuis mee te trainen. Denk aan dumbbells, resistance bands, springtouwen en goede sportschoenen die je nodig hebt.

Voordeel #3: geen pottenkijkers

Vooral als je een nog niet heel ervaren sporter bent kan een sportschool best intimiderend zijn. Wie er weleens is geweest zal het ‘kijk mij eens’- en testosterongehalte wel herkennen. Het is dan niet heel erg comfortabel sporten als je zelf niet zo thuis bent in de fitnesswereld.

Ook interessant:   Maximaliseer je sportsessies met de juiste supplementen

Wanneer je thuis sport heb je dit niet! Helemaal wanneer je binnenshuis op een plek kunt sporten waar je geen inkijk hebt, bijvoorbeeld op de zolderkamer, of op een plek waar je op een andere manier privacy kunt creëren. Vind je het prettiger om in de buitenlucht te sporten, dan is de achtertuin of een grote schuur met een open deur ook een optie. Zo kun je zonder pottenkijkers werken aan je lichaam.

Voordeel #4: je hoeft niet te wachten op apparaten die bezet zijn

Thuis trainen mag dan steeds populairder worden, maar sporten in de sportschool ook! Een sportschool met een wachtrij voor de legpress en de kabelmachine is dan ook geen uitzondering.

Ook dit probleem heb je niet wanneer je thuis sport. Ten eerste niet omdat je geen gebruik maakt van ingewikkelde apparaten en ten tweede niet omdat je het hele rijk voor jezelf hebt. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en ergernissen!

Voordeel #5: geen afleiding

Door thuis te sporten heb je geen last van afleidingen. Natuurlijk is het af en toe prettig om wat sociale interactie te hebben, maar ga je altijd naar dezelfde sportschool waar je altijd dezelfde mensen treft, dan zul je merken dat het sociale deel gemakkelijk de overhand neemt. Niet als je thuis sport! Daar kun je je lekker focussen op je eigen training.

Conclusie

Thuis sporten biedt veel voordelen ten opzichte van sporten in de sportschool en is zeker het proberen waard. Mis je nu nog wat inspiratie voor oefeningen en ben je naast oefening op zoek naar voedingstips? Dan vind je hierover genoeg op internet. Op de website van dezelfde sportschool waar we hierboven naar verwezen vind je bijvoorbeeld een uitgebreide fitnessblog pagina met inspiratie over oefeningen, voeding en leefstijl.

Heel veel plezier en succes met je thuis workouts!