Thuis sporten met thuissportschool.nl

Thuis sporten 

Lekker thuis sporten, wat is er eigenlijk beter dan dat? De sportschool is een makkelijke omgeving omdat er veel toestellen en ruimte is, alleen wat heb je nou eigenlijk echt nodig om een mooie thuis sportschool te hebben om zo lekker thuis te sporten en fitnessen? Uiteindelijk helemaal niet veel! Een goede fitnessmat voor binnen, setje dumbbells en een kettlebell en eigenlijk heb je dan alles in huis om je thuis sportschool in te richten. 

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, met banken, fitness apparaten enzovoorts. Op deze website willen we je meenemen in de oefeningen die je kunt doen in je thuis sportschool, voedingstips en goede fitness recepten delen en andere tips & tricks met je delen!

Oefeningen

Op onze pagina Oefeningen geven we veel verschillende soorten oefeningen, die je kunt gebruiken tijdens het thuis sporten. Denk aan oefeningen voor met je kettlebells, maar ook oefeningen specifiek gericht op bijvoorbeeld je biceps, benen en billen. Zoek gerust tussen alle oefeningen door, we hebben zo goed mogelijk uitleg gegeven over hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden.

Fitnessmat

Om te kunnen beginnen met thuis sporten heb je een aantal basis attributen nodig. De belangrijkste hiervan is een fitnessmat. We hebben daarom extra aandacht gegeven aan welke fitnessmat kopen het beste is. Welke verschillende materialen zijn er beschikbaar, hoe dik moet de fitnessmat zijn en wat is het verschil met een yoga mat (want die is er!)?

Kettlebells

Naast de fitnessmat is het handig om wat gewichten te hebben voor je thuis sportsessie. Wij vinden zelf een kettlebell een ideaal middel om veel verschillende oefeningen te kunnen doen en zo veel verschillende spiergroepen te kunnen trainen. Kettlebells zijn er in veel verschillende soorten en maten, maar welke moet jij nou eigenlijk hebben? Kettlebells kopen is dus even uitzoeken wat bij jou past en wij helpen je hier graag mee.

Touwtjespring met springtouw

Los van de fitnessmat en kettlebells, is het ook goed om een touwtjespring touw te hebben. Touwtjespringen is namelijk erg intensief en zorgt ervoor dat je een goede warmingup kunt doen en tegelijkertijd zowel je cardio als veel verschillende spiergroepen traint. Ook bij touwtjespring kopen is er veel aanbod, dus we zijn er weer voor je ingedoken om te zien wat het beste bij jou past.

Ook interessant

Nog meer over thuis sporten lezen? Ook interessant is bijvoorbeeld www.strooming.nl en Autocabrio.nl