Hometrainer

Hometrainer kopen voor thuis sporten

Als we het hebben over het populairste fitnessapparaat voor thuis, dan hebben we het uiteraard over de hometrainer. Waar dit apparaat tot enkele jaren geleden niet meer was dan een fiets op een standaard, zijn ze natuurlijk vandaag de dag van allerlei technische snufjes voorzien. Zo zijn de meeste hometrainers voorzien van meerdere vooraf ingestelde programma’s, waarmee je niet alleen kunt trainen op conditie, maar ook op hartslag. Vooral dat laatste is van belang om te kunnen bepalen of je in de juiste zone zit voor het verbranden van vet. Dus wil jij aan de slag met het verbeteren van je conditie of wil je wat kilo’s kwijt? Dan biedt een hometrainer uitkomst.

De reden waarom jij zou moeten kiezen voor een hometrainer

Dat een hometrainer mateloos populair is, dat blijkt wel uit de hoeveelheid apparaten die jaarlijks worden verkocht. De voornaamste reden waarom je juist voor dit apparaat zou moeten kiezen, is omdat het ontzettend laagdrempelig is. In een land als Nederland, waar we massaal fietsen, is de beweging die we op een hometrainer maken dusdanig ingebakken, dat het haast een vanzelfsprekendheid wordt. Ook zorgt het ervoor dat je je conditie eenvoudig op peil kunt houden en is het op ieder moment van de dag te doen.

Tunturi FitCycle 70i

Wil jij een hometrainer die van alle gemakken is voorzien? Dan is de Tunturi FitCycle 70i een absolute aanrader. Deze hometrainer is namelijk te verbinden met je telefoon, zodat je direct alle gegevens over je training inzichtelijk hebt in de APP. Ook beschikt deze hometrainer over een ingebouwde hartslagsensor aan beide kanten, zodat je hartslag nauwkeurig kan worden gemeten. Vooral wanneer je kiest voor één van de vele standaard trainingsprogramma’s, waarbij je op basis van je hartslag traint. Daarnaast beschikt dit apparaat ook over een lage instap, waardoor het ook voor minder mobiele mensen ideaal is om toch te kunnen fietsen.

Ook interessant:   Waarom thuis loopband gebruiken?

Virtufit HTR 1.0

Ga je voor degelijk, maar toch doeltreffend? Dan is de Virtufit HTR 1.0 een hometrainer voor jou! Deze variant is niet compatibel met een smartphone of tablet, maar doet wel hetgeen waarvoor een hometrainer bedoeld is. Met de stelschroef die op het frame is gemonteerd kun je relatief eenvoudig tijdens het fietsen het weerstandsniveau aanpassen. Ook kun je de handvatten veranderen van positie en kan het zadel hoger of lager worden gezet. Op deze manier stel je de fiets dus helemaal af op jouw wensen. Ook beschikt deze fiets over handige transportwielen, waardoor je de fiets eenvoudig in de hoek van de ruimte kunt neerzetten op het moment dat je klaar bent met trainen.