Gymball – Fitnessbal

Gymball – Fitnessbal kopen voor thuis sporten

Ga jij regelmatig naar de sportschool, maar wil je ook thuis nog wat kunnen doen aan je fitheid? Dan is een fitnessbal hier bij uitstek voor geschikt. Niet alleen train je hier je volledige ‘core’ mee, maar zorg je er ook voor dat je steeds beter leert om je lichaam in balans te houden. Niet voor niets is dit een enorm populair attribuut om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten zijn, is het goed te weten waar je op moet letten. Daarnaast hebben we ook een aantal populaire fitnessballen voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee dus!

Wat is een fitnessbal?

Voordat we verdergaan met de voordelen en enkele voorbeeld van goede gymballen zoals we deze ook wel noemen, is het goed eerst te weten wat het exact is. Zoals het woord natuurlijk al doet verklappen, is het een bal waarmee je bepaalde spieren kunt trainen. Niet zomaar een bal, maar een bal die je allereerst moet oppompen en een stuk groter is dan wat je normaal van een bal zult verwachten.

Verschillende soorten fitnessballen

Tijdens je zoektocht voor het kopen van een fitnessbal, is het goed te weten waar je op moet letten. Dat kleur een persoonlijke smaak is, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Wat wel belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de diameter van de bal. Afhankelijk van je eigen lichaamslengte, is het goed te kijken welke bal hier het beste bij past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 65 cm bal of een 90 centimeter bal. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk of dit is. Is de bal te klein, dan zullen je knieën te ver moeten buigen, waardoor de druk om je buikspieren volledig wegvalt en het effect minimaal zal zijn.

Ook interessant:   Hometrainer

Tunturi Gymball

Eén van de populairdere varianten gymballen, is de ´Tunturi Gymball´. Deze bal is geschikt voor allerlei verschillende oefeningen en daarom dus ook bij uitstek geschikt om thuis mee te sporten. Met een diameter van 65 centimeter, is deze fitnessbal geschikt voor mensen met een lengte van tussen de 1.65 en 1.85 m. Ben je groter of kleiner, dan zul je voor het optimale effect voor een ander formaat moeten kiezen. Dit kan zijn een bal van 45, 55, 75 of voor de mensen langer dan 1.90m, voor 90 centimeter. Deze bal wordt overigens met handpomp geleverd, zodat je deze alleen nog maar thuis hoeft op te pompen.