Foam rollers

Foam Grid Roller kopen voor thuis sporten

De kans dat je de Foam Grid Roller steeds vaker voorbij ziet komen, die is vrij groot. Waar deze tot enkele jaren geleden nog niet heel populair was, is de Foam Grid Roller vandaag de dag niet meer weg te denken. Vooral wanneer je regelmatig je spieren aan het werk zet tijdens een stevige workout, is deze roller ideaal om even goed te kunnen ontspannen. Dus ook voor wanneer je veel thuis sport, is het aan te raden er eentje aan te schaffen. Omdat we heel goed begrijpen dat het maken van een keuze lastig kan zijn, hebben wij er een aantal voor je uitgelicht.

Wat is een Foam Grid Roller?

Omdat de Foam Grid Roller nog niet bij iedereen heel bekend is, is het goed even in het kort wat extra toelichting te geven. Deze roller is in principe niet veel meer dan een roller die is voorzien van speciale ‘Distrodensity Zones’. Dit zijn als het ware een soort profiel, waarmee je je spieren en weefsel extra triggert. Dit profiel is opgebouwd uit verschillende breedtes, waardoor niet iedere beweging die je maakt hetzelfde is. Hierdoor zorg je voor een constante nieuwe massage van je spieren en weefsel, waardoor je doorbloeding en dus ook herstel wordt bevordert.

Ook interessant:   Fitness-apparaten en gewichten voor thuis

Tunturi Yoga Foam Grid Roller 33 cm Orange

Eén van de bekendste en tevens ook populairste Foam Grid Rollers, is de roller van Tunturi. Deze roller kenmerkt zich door het compacte formaat, waardoor deze ideaal in je sporttas is mee te nemen. Dus ook wanneer je naast het thuis sporten regelmatig in de sportschool te vinden bent, is het absoluut niet vreemd om deze gewoon mee te nemen de zaal in. Waar veel andere Foam Rollers zacht zijn, is deze roller extra hard. Dit zorgt ervoor dat je in combinatie met de verschillende profielen, een stuk intensiever te werk kunt gaan en je spieren en ook weefsel tot in de kern kunt masseren.

Therabody Wave Solo

Wil jij gericht je spieren kunnen ontspannen om zo de eventuele pijn te kunnen reduceren? Dan is de Therabody Wave Solo een absolute aanrader. Het voordeel aan deze roller, is dat je deze met de speciaal daarvoor bestemde APP kunt bedienen. Hierdoor is de intensiteit van de massage eenvoudig zelf aan te passen naar het  gewenste niveau. Ondanks dat deze roller een stuk compacter is, is deze uiteraard geschikt voor het masseren van het hele lichaam.