Crosstrainer

Crosstrainer kopen voor thuis sporten

Wil jij graag thuis sporten en het liefst kracht en cardio met elkaar combineren? Dan is een crosstrainer hiervoor het beste apparaat. Het voordeel aan de crosstrainer, is dat je hardlopen combineert met het aanspannen van je volledige lijf. Des te belangrijker dus om goed te kijken naar een geschikt exemplaar. Niet alleen zijn de allerlaatste technische snufjes van belang, maar ook de mate waarin je van plan bent je crosstrainer te gaan gebruiken. Afhankelijk van je wensen en budget kun je vervolgens beginnen met je zoektocht.

Waarom kiezen voor een crosstrainer?

Wanneer je je lichaam effectief wilt kunnen trainen, dan is een crosstrainer hiervoor het beste apparaat. Het voordeel aan dit fitnessapparaat, is namelijk dat je zowel je armen als benen gebruikt. In de basis is het een combinatie van lopen, steppen en ook fietsen. Je kunt je dus wel voorstellen dat je een groot deel van de spieren in je lichaam er effectief mee aan het werk zet en dus ook traint.

Verschillende soorten crosstrainers

Crosstrainers zijn er in allerlei soorten en maten. Omdat de verschillen soms best lastig kunnen zijn, hebben wij een aantal populaire crosstrainers voor je uitgezocht. Deze zijn op basis van de beste prijs/kwaliteitverhouding samengesteld.

Ook interessant:   Waarom thuis loopband gebruiken?

Tunturi FitCross 50i Rear

Ga je voor een middenklasse crosstrainer om thuis te kunnen sporten? Dan is de Tunturi FitCross 50i Rear een absolute aanrader. Deze crosstrainer heeft een maximaal belaadbaar gewicht van 150 kilo en voorzien van een 18 kilo zwaar vliegwiel. Dit wil zeggen dat je niet alleen op ruim 30 verschillende weerstandsniveau kunt trainen, maar je ook via de speciale app op je telefoon een speciaal trainingsprogramma kunt volgen. Met de huidige technologie van tegenwoordig kun je zelfs je prestaties tot in detail monitoren.

VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer

De VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer crosstrainer is bij uitstek geschikt voor wanneer je net wilt beginnen met het thuis sporten. Ondanks het feit dat dit apparaat ook bij uitstek geschikt is voor de ervaren sporter, is deze met name door het lage instapniveau een goede optie voor een beginner. Je kunt je telefoon of tablet eenvoudig via een Bluetooth verbinding verbinden, zodat je vervolgens uit één van de vele virtuele routes kunt kiezen. Dit geeft je niet alleen inzage in je prestaties, maar kun je ondertussen ook naar je favoriete film of serie kijken, terwijl jij aan je conditie werkt. Niet voor niets is deze crosstrainer ontzettend populair.