Balansbord

Balansbord voor thuis sporten

Heb jij last van je enkels of knieën en heb je de opdracht van de fysio gekregen om je spieren rondom te versterken? Dan biedt een balansbord uitkomst. Overigens niet alleen bij revalidatie na een blessure, maar ook wanneer je kerngezond bent is een balansbord een goede manier om je balans, uithoudingsvermogen en ook je coördinatie te verbeteren. Wel is het belangrijk een balansbord op de juiste manier te gebruiken. Je zult namelijk merken dat wanneer je dit voor de eerste keer doet, je het gevoel hebt alsof je er direct af valt. Niet voor niets is het dan dus ook belangrijk om dit stapsgewijs op te bouwen.

De voordelen van een balansbord

Balansborden zijn ideaal om thuis te kunnen sporten. Het enige wat je nodig hebt, is het juist bord en natuurlijk wat ruimte om vrij te kunnen bewegen. Helemaal in het begin kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat je van het bord afvalt. Hoe handig is het dan dat je niet de televisie of iets anders in je nabije omgeving omver stoot? Het grootste voordeel van het thuis sporten met een balansbord, is het verbeteren van je coördinatie. Omdat een balansbord aan de onderkant rond is, zul je iedere keer moeten zorgen dat je je evenwicht weet te houden. Dit doe je door je lichaam aan te spannen en deels te verplaatsen waar nodig. Je kunt je dus wel voorstellen hoe intensief dit kan zijn.

Ook interessant:   Zo kies je de beste hardloopschoenen

Bosu Balance Trainer Home Edition Blauw

Wil jij je balans optimaal kunnen verbeteren en tevens ook je core onder handen nemen? Dan is de Bosu Balance Trainer Home Edition Blauw een absolute aanrader voor je. Dit balansbord beschikt over een platte kant en een bolle kant. Waar overigens beide gebruik van kan worden gemaakt. Zo kun je het niveau aanpassen naarmate je er coördinatie beter wordt. De bolle kant is voor de wat meer gevorderden onder ons en de platte kant is geschikt voor de beginner. Het gebruik van de bolle kant heeft overigens als voordeel dat de kans om uit te glijden minimaal is. Doordat de platte kant op de grond ligt, kan deze niet zomaar verschuiven.

Bosu Balance Trainer Pro 65 cm

Een andere absolute aanrader is het Bosu Balance Trainer Pro 65 cm balansbord. Dit balansbord heeft een diameter van 65 centimeter, waardoor je voldoende ruimte hebt om je voeten genoeg uit elkaar te zetten om evenwicht te kunnen houden. Ook hier geldt dat je ook dit balansbord aan beide kanten kunt gebruiken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je het balansbord voldoende oppompt. Dit kun je overigens eenvoudig zelf doen met de meegeleverde handpomp. Des te meer lucht er in de bal zit, des te uitdagender het wordt.